Dezvoltarea armonioasă a copilului presupune armonizarea activităților instructiv-educative cu cele care dezvoltă mintea și trupul. Ca parte integrantă a programului nostru complet, servirea mesei are un rol foarte important, meniul elevilor fiind gândit şi ales în funcţie de vârstă, preferințele şi nevoile acestora pentru a le asigura o dezvoltare fizică sănătoasă.
Mâncarea este gătită zilnic. Acordăm o mare importanţă încurajării unei alimentații echilibrate, bazată pe cât mai multe alimente proaspete şi sănătoase.
Consumul de lichide este foarte important pentru sănătate, de aceea grădinița și şcoala noastră sunt dotate cu dozatoare de apă plată, amplasate la îndemâna elevilor.
Meniul este stabilit în funcție de vârsta copiilor, ţinând cont de normele în vigoare impuse de Direcţia de Sănătate Publică, de preferinţele elevilor şi de recomandările medicului pediatru.
Timpul petrecut în aer liber este vital pentru o viață sănătoasă!
Copiii au nevoie de mișcare, de activități distractive în aer liber, pentru a-și dezvolta abilitățile motrice, echilibrul, coordonarea și încrederea în forțele proprii. Activitățile desfășurate zilnic în aer liber sunt importante pentru dezvoltarea armonioasă, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, deoarece legătura copilului cu natura este foarte importantă pentru a înțelege și a descoperi lumea din care face parte.
Responsabilitatea instituției noastre de învățământ este de a asigura un mediu sigur și sănătos tuturor copiilor înscriși în cadrul Grădiniței și Școlii Primare. Astfel, triajul copiilor în cadrul organizațional este absolut necesar și va fi efectuat zilnic.
Triajul medical se realizează dimineaţa, la sosirea copiilor, de către asistenta medicală. Școala și grădinița îşi rezervă dreptul de a refuza preluarea copilului de la părinţi sau persoana împuternicită, în situaţia în care starea aparentă de sănătate a acestuia indică faptul că ar putea pune în pericol sănătatea lui şi a colectivităţii. Pe întreg parcursul zilei, starea de sănătate a elevilor este monitorizată de către cadrele didactice și de asistenta medicală.
Proceduri în cazul bolilor infecţioase
În situaţia în care în grădiniță sau în şcoală se confirmă cazuri de boli infecţioase, se anunţă părinții, Direcţia pentru Sănătate Publică și se organizează dezinfecţie.
La GSAR punem mare accent pe siguranţa copiilor dumneavoastră și a personalului nostru, astfel încât marea majoritate a acestuia este vaccinată împotriva SARS-CoV-2.
Grădiniță – 15 din 19 angajați vaccinați (78,94%)
Școală – 8 din 14 angajați vaccinați (57,14%)
Elevii care absentează 3 zile consecutive au obligaţia de a prezenta un aviz de reintrare în colectivitate, eliberat de medicul de familie.