Procesul de inscriere
Perioada de înscrieri pentru anul școlar 2023-2024:
1-20 iunie 2023, 21-31 august 2023
Documente necesare
Documente inscriere
1. Cerere de înscriere
2. Contract de școlarizare
3. Copie certificat de naștere elev
4. Copii cărți de identitate părinți
5. Dosar medical (vaccinări, fișă medicală, aviz de intrare în colectivitate)
6. Acord părinți înscriere
Procedura de inscriere
1. Interviu cu elevul și ambii părinți/reprezentanți legali;
2. Evaluarea psihosomatică a elevului (unde este cazul) și fișa psihopedagogică;
3. Depunerea documentelor necesare pentru înscriere la secretariatul instituției;
4. Achitarea taxei școlare pentru luna septembrie.
5. Înscrierile se fac în funcție de locurile disponibile, având prioritate frații/surorile elevilor deja înscriși în grădiniță, în măsura în care au fost depuse cererile în intervalul stabilit;
6. Reînscrierea copiilor în anul școlar următor se va face în urma unei evaluări interne, ce vizează comportamentul și progresul școlar.
Taxe
Grădiniţa Americano Română (1,2 – 6 ani)
Grădiniţa Americano-Română CRINUL este o instituție de învățământ cu un sistem de predare bilingv, englez –român, acreditată național de Ministerul Educației Naționale prin Ordinul Ministrului nr. 5606/2011.
Procesul instructiv-educativ
Se desfășoară conform Curriculumului Național, îmbogățit cu teme și discipline din Curriculumul American, folosind tehnici de predare moderne, interactive, materiale didactice performante şi dotări la standarde internaţionale. Grădinița Americano Română oferă un program variat de activități practice, artistice, sportive și vizite tematice ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului.
Limbile de predare și conversație
Sunt limbile engleză și română, în sistem bilingv. Limba germană este studiată de două ori pe săptămână, începând cu grupa mijlocie. Echipa noastră este formată din specialiști în educație, profesori români și americani, oferă copiilor atât o pregătire academică de excepție, cât și experiențe de dezvoltare într-un mediu multicultural.
Tipuri de program și taxe școlare –
ciclul antepreșcolar și preșcolar
Program 1: 1,2 – 3 ani 7.30 – 12.30 (luni – vineri) masa 31 lei/zi lei
Taxa anuală de școlarizare este de 16.500 lei împărțită în maxim 11 rate, pentru perioada septembrie – iulie.
Program 1: 3 – 6 ani 7.30 – 12.30 (luni – vineri) masa 31 lei/zi lei .
Taxa anuală de școlarizare este de 13.750 lei împărțită în maxim 11 rate, pentru perioada septembrie – iulie)
- mic dejun, gustare de fructe și prânz, apă plată, materiale igienico-sanitare – 31 lei/zi
- proces instructiv-educativ (Curriculum Național îmbogățit cu teme din Curriculumul American)
- limba englezăse studiază intensiv, astfel încât copiii să-și poată dezvolta cu ușurință abilitățile de comunicare.
- profesori de specialitatepentru orele de muzică, limbi străine și activități sportive.
- activități pentru dezvoltare personală, pentru dezvoltarea creativității și a încrederii în forțele proprii:jocuri de echipă, jocuri de rol, experimente, activități practice, activități sportive, activități organizate pe centre de interes și implicarea activă a copiilor în organizarea unor evenimente și proiecte ecologice, umanitare și artistice.
- evenimente anuale: Ziua Mămicilor, Ziua Tăticilor, Ziua Bunicilor, Easter Fair, Christmas Fair, Săptămâna „Școala Altfel”, 1 Iunie – Ziua Copilului, Ziua școlii, Petrecerea de 4 iulie
- vizite tematice: elevii vor participa la activități practice, organizate la bibliotecă, librării și în natură.
- cluburi incluse în taxa școlară(organizate în programul de dimineață): German Club, Music Club, Arts & Crafts, Play & Explore Club, Music & Movement, Little Scientists’ Club, Drama Club, Healthy Food Club, Ecologists’ Club, Find your passion.
Program 2:1,2 – 3 ani 7.30 – 17.30 (luni – vineri) masa 35 lei/zi
Taxa anuală de școlarizare este de 18.700 lei împărțită în maxim 11 rate, pentru perioada septembrie – iulie)
Program 2: 3 – 6 ani 7.30 – 17.30 (luni – vineri) masa 35 lei/zi
Taxa anuală de școlarizare este de 15.400 lei împărțită în maxim 11 rate, pentru perioada septembrie – iulie)
- include Programul 1
- programul de odihnă
- gustarea de după-masă ( masa pe zi este 35 de lei)
- ateliere și centre de interes – copiii participă la o activitate de tip club, în funcție de pasiunile și preferințele lor (cadrele didactice organizează activități recreative, sportive, artistice, workshop-uri etc.)
- întâlnirea de vineri –periodic, în cadrul programului de după-amiază, copiii participă la întâlnirea de vineri, la care sunt invitați și părinții (preșcolarii prezintă momente artistice, proiecte realizate împreună cu cadrele didactice, noutăți sau rezultate la concursuri).
Program 3: 08.00 – 17.30
Include Programul 2 și transport în Oradea, asigurând ridicarea copilului de la domiciliu dimineața și întoarcerea după-amiază. Transportul este asigurat în colaborare cu o firmă de transport, care preia copiii din fața casei și îi aduce până la școală, iar la terminarea programului, aceștia să fie conduși până în fața casei, în deplină siguranță și confort.
Costul transportului este comunicat la cerere.
Alte cluburi
Oferta cluburilor care nu sunt incluse în taxa școlară: Club de karate, Club de teatru, Club de chitară, Club de șah, Club de dans/balet, Club de pian/vioară, Self Control, Cooking Club, Club de percuție, Club de lb. franceză.
- Programul activităților opționale și obiectivele stabilite la cluburi vin în întâmpinarea preferințelor copiilor și ale părinților și vizează un program de dezvoltare personală, pentru a ajuta copiii să câștige mai multă încredere în forțele proprii, să-și descopere pasiuni și să învețe să se descurce în diferite situații din viața reală;
- Cluburile care nu sunt incluse în taxa școlară se achită în avans, pentru minimum o lună, sumele fiind nerambursabile, indiferent de frecvența copilului;
- Echipamentul sportiv pentru cluburi (costum dans, karate etc.), instrumentele muzicale, costumele pentru spectacole/serbări și anumite rechizite folosite de către elev nu sunt incluse în taxa școlară;
- În funcție de solicitările părinților și ale copiilor, pot fi adăugate cluburi noi pe parcursul anului școlar;
- Directorul poate schimba oferta cluburilor la finalul semestrului 1, în urma unor evaluări care vizează activitatea profesorilor, preferințele și progresul elevilor;
- Cluburile se organizează pentru un număr de minimum 5 – maximum 20 elevi;
- Profesorii realizează rapoarte periodice cu privire la tematica abordată și obiectivele propuse. În cadrul evenimentelor comunității, (Porți Deschise, etc.), profesorii pot prezenta împreună cu elevii momente demonstrative, pregătite la cluburi.
Uniforma
Uniforma este formata din
- tricou polo visiniu
- pulover bleumarin
- pantaloni/fustă bleumarin
- echipament sportive
- inscripționate cu sigla GSAR.
Achizitionare
Uniforma școlară este obligatorie și se achiziționează de la magazinul de uniforme cu care școala are contract de colaborare. Uniforma nu este inclusă în taxa de școlarizare.
Curatarea acesteia
Elevii sunt încurajați să-și curete saptamanal uniforma si sa pastreze o imagine curata asupra sa.
Contactati-ne pentru inscriere

